En guide över Stockholms massagesalonger

ThaiiStockholm.se presenterar Stockholms alla massagesalonger. Hos oss finner du den kompletta guiden med betyg och omdömen från andra som besökt massagesalongen. Vi beskriver även mer utförligt vad det finns för olika massageformer som erbjuds hos de olika massagesalongerna så du vet vad som passar just dig bäst.


Thaimassage

THAIMASSAGE Det finns en myt som säger att thaimassage utövades första gången av Buddhas läkare för över 2500 år sedan. Men historien bakom thaimassagen är mer komplex än så. Behandlingsmetoden influerades bl.a. av de indiska, kinesiska och sydostasiatiska medicintraditionerna. Generellt innebär en thaimassagebehandling olika yoga stretchövningar. Musklerna utsätts med ett djupt men mycket preciserande tryck. Massageterapeuten arbetar igenom kroppens olika energilinjer för att släppa blockeringar och frigöra nya energier. I thaimassage behandlas hela kroppen som en helhet. Problem i en kroppsdel kan ha ursprung i en annan som därför behöver behandlas. Efter en djupgående helkroppsthaimassagebehandling mjuknas de spända musklerna upp. Man känner sig befriad från blockeringar, man får ökad blodcirkulation och därmed ny energi. Man känner sig helt enkelt som en ny människa.

Oilmassage

OLJEMASSAGE - Nuad Nam Man Denna form av massage är anpassad för de som inte gillar hårda tryck. En djupgående oljemassagebehandling frigör oxytocin-hormonet som gör att man känner sig lugn och avslappnad. Oljemassage passar den som känner sig stressad och bara önskar lugna ned sig och koppla av. Med en lugn beröring är oljemassage precis vad den stressade människan behöver, vanligtsvis används en vanlig naturell olja. Men för att öka effektivitet kan man använda olika aromatiska oljor som piggar upp, verkar avstressande och ökar den vitala känslan.

Footmassage

FOTMASSAGE - Nuad Tao Fötter innehåller många reflexpunkter som kopplas till olika organ eller kroppsdelar. Vid fotmassage används akupressurtekniker och zonterapi där man trycker på vissa punkter för att återställa kroppens obalans. Man kan trycka med tummar, fingrar eller någon tryckredskap. När du känner värk någonstans på kroppen kan det bero på en obalans som uppstår av dålig blodcirkulation, en blockering, som kroppen inte kan behandla av sig själv. För att få bort denna smärta behöver man finna balans i kroppen och det kan göras genom att trycka på vissa specifika punkter för att släppa dessa energiblockeringar. Efter en väl genomförd fotmassagebehandling känner du dig avslappnad med ökad blodcirkulation, lättad och påfylld med nya energier.